На Прикарпатті стало відомо про четверту жертву паводку


На Івано-Франківщині під час стихії загинуло чотири людини. Ще до вчора йшлося про трьох - жінку з Дземброні та чоловіка і жінку, які в автомобілі потонули у річці Білий Черемош.

Четверта людина, життя якої забрала стихія, – чоловік із селища Ворохта Яремчанської міської ради. Про це повідомили в управлінні з питань цивільного захисту облдержадміністрації.

Цю інформацію кореспондентам Суспільного підтвердив селищний голова Микола Йосипчук. За його словами, чоловік загинув на початку паводку – 21-го червня.

"Через довготривалі дощі вода підтопила підвальне приміщення його домогосподарства. Він зайшов у приміщення, в котельню, і його вразило струмом, – розповідає Микола Йосипчук. – Ми підготували всі документи, склали відповідні акти, є висновки поліції, протокол виїзду пожежної частини, бо спочатку там було задимлення і на місці працювали пожежники. Фактично вони виявили чоловіка без свідомості, який лежав у воді. Ми, як селищна рада, подали документи до яремчанської комісії, інформацію внесли у реєстри. Ці реєстри сформують і подають на область. Ми вжили заходів і подаємо цього чоловіка як жертву стихії".

Начальник департаменту соціальної політики облдержадміністрації Володимир Корженьовський сказав, що йому відомо про цей випадок. Зараз в департаменті чекають на висновки районних комісій, щоб виплачувати людям компенсації.

"Поки що в нас рішень комісій немає. Вони ще формують документи і передадуть нам. Ще немає документів по жодній жертві, але, думаю, що сьогодні-завтра будуть. Комісії сформують склад сім’ї загиблих, складуть протоколи. Ми стараємося якомога швидше працювати, щоб люди швидше отримували матеріальну допомогу. Ми готові виплачувати", - зазначив Володимир Корженьовський.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!