На Прикарпатті стартував проєкт "Ворота в Центральні Горгани"


8 липня відбулося підписання Партнерської угоди між ПНУ, Вищою державною професійною школою м.Хелм (Республіка Польща) та Брошнів-Осадською селищною ОТГ в рамках Грантової угоди щодо проєкту «Ворота в Центральні Горгани: міжкультурний діалог на польсько-українському прикордонні» в рамках програми транскордонного співробітництва «Польща-Білорусь-Україна 2014-2020».

Варто зазначити, що Прикарпатський університет виступає головним бенефіціаром проєкту.

Тристоронній документ про партнерство підписали ректор Прикарпатського університету Ігор Цепенда, голова Брошнів-Осадською селищної ОТГ Назарій Іванів та керівництво Вищої державної професійної школи м. Хелм, яке доєдналося до урочистого моменту в режимі онлайн.

Також відбулася робоча онлайн-зустріч учасників проєкту. 

«Проєкт пов’язаний, у першу чергу, з українсько-польським міжкультурним діалогом. Програми, які пов’язані з пограниччям, вони є особливо важливими, цікавими, адже, з одного боку, це наша спільна історична і культурна спадщина, а з іншого – це виховання нашого молодого покоління, формування тих важливих рис, які повинні бути притаманні громадянам, котрі спільно будують європейський простір», – зазначив ректор Ігор Цепенда.

Проєкт розрахований на рік і передбачає проведення низки заходів, націлених на міжнародну промоцію бойківської спадщини області, проведення досліджень та розробку інструментів просування туристичного потенціалу Рожнятівщини.

Під час онлайн-зустрічі голова Брошнів-Осадської ОТГ Назарій Іванів подякував керівництву та працівникам Прикарпатського університету за супровід проєкту і запевнив, що з свого боку місцева влада докладе максимум зусиль для його ефективної реалізації.

Своєю чергою консультант проєкту в рамках Програми «Польща-Білорусія-Україна 2014-2020» Дмитро Володін наголосив на важливості підписання тристоронньої партнерської угоди з метою реалізації проєкту «Ворота в Центральні Горгани: міжкультурний діалог на польсько-українському прикордонні». Він зазначив, зокрема, що проєкт є доброю нагодою для українсько-польської співпраці і побажав партнерам успіхів в його реалізації.  

Авторка та керівниця проєкту, директорка навчально-наукового Центру соціологічних досліджень Прикарпатського регіону Ольга Максимович повідомила, що концепція проєкту полягає у промоції бойківської історико-культурної спадщини Рожнятівського району шляхом зміцнення міжкультурних зв’язків, впровадження спільних заходів з дослідження та вивчення спадщини, підвищення рівня її туристичної привабливості.  Зокрема, планується проведення комплексного соціологічного дослідження бойківської культурної спадщини на території Рожнятівщини та низки публічних подій навчально-освітнього та промоційного характеру, а саме: стартова і фінальна конференції проєкту; тренінги; ознайомчий візит до Польщі науковців та стейкхолдерів туристичної індустрії краю; фокус-групові дискусії експертів туристичної галузі як в Україні, так і на території Польщі.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!