На Прикарпатті цього тижня оформили 100-тисячний паспорт


У пʼятницю, 13 вересня в одному з територіальних підрозділів УДМС в Івано-Франківській області чи ЦНАП оформили 100-тисячний у цьому році паспорт.

Як повідомили у Міграційній службі Івано-Франківської області наразі не відомо, чи це документ громадянина України для виїзду за кордон, чи національний паспорт у формі ID-картки.

"Масив оформлених документів цьогоріч має такі пропорції: 69 відсотків людей замовляли оформлення закордонного паспорта, 31 – паспорта громадянина України. Найчастіше люди замовляють паспорти в Івано-Франківську, де функціонують 3 центри оформлення документів ( відділ міграційної служби, ЦНАП, ДП «Документ»), у підрозділах Надвірнянського відділу міграційної служби (Надвірна, Богородчани, Яремче), а також у відділах міграційної служби у Коломиї, Косові і Калуші. Статистичні показники видачі громадянам готових документів «підказують», що вже наступного тижня кількість вручених документів так само сягне позначки 100 тисяч",- кажуть у міграційній службі.

Міграційники пояснюють, що під час воєнного стану спостерігається певна різниця між кількістю оформлених документів і кількістю вручених.

Варто зауважити, що виготовлені документи (ID-картка та закордонний паспорт), якщо вони упродовж двох років не видані, то до закінчення дії воєнного стану зберігаються у підрозділах ДМС України необмежений термін.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!