На Прикарпатті вже понад чотири тисячі осіб залучали до суспільно корисних робіт


Івано-Франківська обласна служба зайнятості уклала 659 договорів на суспільно корисні роботи, до яких залучено 4230 осіб з числа зареєстрованих безробітних, в тому числі 855 внутрішньо переміщених осіб.

Мова йде за період з з 3 березня 2023 року до 22 серпня 2024, тобто відколи запрацював проєкт "Армія відновлення".  З початку року обласна служба зайнятості уклала вже 448 договорів на суспільно корисні роботи, до виконання яких залучено 3026 осіб, в тому числі 744 внутрішньо переміщені особи.

"Найчастіше безробітних Івано-Франківщини залучають до виконання таких видів суспільно корисних робіт, як надання допомоги населенню, насамперед особам з інвалідністю, дітям, громадянам похилого віку, хворим та іншим особам, які не мають можливості самостійно протидіяти несприятливим факторам середовища; заготівля дров для опалювального сезону; ремонт і будівництво житлових приміщень; надання послуг в пунктах незламності; організація забезпечення життєдіяльності громадян, що постраждали внаслідок бойових дій; роботи з підтримання у готовності захисних споруд цивільного захисту до використання за призначенням та їх експлуатації.

 До суспільно корисних робіт залучаються зареєстровані безробітні та інші незайняті особи, зокрема внутрішньо переміщені, та працівники функціонуючих в умовах воєнного стану підприємств, за домовленістю з керівниками. Також до участі в суспільно корисних роботах можуть долучатися незайняті внутрішньо переміщені особи працездатного віку з числа застрахованих осіб, які не мають статусу зареєстрованого безробітного", - пояснюють у відділі організаційно-інформаційної роботи ІФ ОСЗ.

На період участі у суспільно корисних роботах з безробітними особами укладається строковий трудовий договір та нараховується зарплата не нижче мінімальної.

Якщо у вас виникають будь-які питання щодо укладання договору на проведення суспільно корисних робіт, зверніться до будь-якого структурного підрозділу Івано-Франківського обласного центру зайнятості (контактні дані за посиланням https://is.gd/u0nOYN).

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!