На Прикарпатті затримали адміністратора каналу про повістки


Служба безпеки України затримала власника та адміна telegram-каналу, який перешкоджав мобілізації чоловіків на Прикарпатті.

Про це повідомили в обласному управлінні СБУ.

"На цьому ресурсі публікували інформацію про актуальні місця оповіщення резервістів та військовозобов'язаних у Коломийському районі. СБУ встановила, що телеграм-канал та чат до нього створив і адміністрував 26-річний мешканець одного із сіл району. Розуміючи, що канал дає чоловікам можливість незаконно ухилитися від виконання військового обов’язку, уникнути обліку та призову, адміністратор зробив свій ресурс закритим. Попри це, кількість підписників каналу становила майже 18 тисяч чоловік і зростала" - зазначається у повідомленні.

Слідчі СБУ повідомили чоловіку про підозру за ч. 1 ст. 114-1 КК України – перешкоджання законній діяльності Збройних сил України та інших військових формувань. За цей злочин закон передбачає позбавлення волі на строк від 5 до 8 років. Досудове розслідування проводить СБУ в Івано-Франківській області за процесуального керівництва Івано-Франківської обласної прокуратури.



Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!