На Прикарпатті знаходиться одне з найдавніших поселень в Україні


У нашій країні, крім успішних міст і сіл, які розвиваються та прекрасно себе почувають, є поселення, що не витримали тяжкої ходи часу.

Міста Трипілля, античності, черняхівської культури, Русі та інших стародавніх цивілізацій, які залишили після себе те, що сьогодні ми називаємо артефактами, пише Бліц-Інфо з посиланням на igotoworld.

Практично у всіх таких місцях плідно попрацювали археологи, відкривши нам залишки будівель. У деяких організовано музеї, заповідники, зведено реконструкції жител, храмів і стін. Поглянути є на що. Серед таких найдавніших поселень село Крилос, Галицього району Івано-Франківської області.

У 12–14 століттях на місці нинішнього Крилоса височів Галич – столиця гордого і могутнього Галицько-Волинського князівства. Зараз це серце Національного заповідника «Давній Галич», що включає в себе також сучасний Галич, Шевченкове, Більшівці, і простягнувся на 80 квадратних кілометрів.

Джерело фото: Tetiana Smirnova IGotoWorld Photo Group.

У заповіднику можна побачити макет Давнього Галича, фундаменти старовинних церков, храми, які збереглися до нашого часу, руїни замку 14–17 століть, древню Княжу криницю, курган «Галичина могила», захопливі музеї і багато іншого. Як дістатися: на автобусі або поїзді до Галича. Далі по заповіднику рейсовими автобусами, попутками або пішки.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!