На Прикарпатті зростає захворюваність на COVID-19


У серпні на Прикарпатті зафіксували суттєве збільшення кількості хворих на COVID-19, яким діагноз підтвердили лабораторно.

Про це повідомив головний державний санітарний лікар Прикарпаття Руслан Савчук.

"Незважаючи на те, що COVID-19 став сезонним захворюванням, як грип та гостра респіраторна вірусна інфекція, не варто ставитися до цієї хвороби легковажно. Упродовж літа 2024 року COVID-19 спричинений вірусом SARS-CoV-2 забрав життя трьох прикарпатців. Наголошую, що всі ці люди не були вакциновані", - розповів медик.

Також він зазначив, що з середини минулого місяця в області зафіксовано випадки циркуляції нового штаму - генетичної лінії LB.1 Omicron FLiRT, який характеризується високою інтенсивністю до розповсюдження, а також суттєво зросла кількість хворих..

"У серпні фіксуємо суттєве збільшення захворілих на COVID-19, яким діагноз підтверджено лабораторно. За цей час маємо 577 хворих, що в 6 разів більше, ніж у липні, коли захворіла 91 особа. - наголосив Руслан Савчук. - Слід пам’ятати, що ризик для вашого здоров’я існує і сьогодні, а хвороба досить небезпечна та може мати важкий перебіг. Тож наголошую на важливості імунізації та дотриманні рекомендацій медиків".

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!