На прикарпатських підприємствах активно впроваджують енергозберігаючі технології


За інформацією департаменту промисловості та інфраструктури облдержадміністрації, один із найперспективніших у цьому плані проект ТОВ «Агроенерготехнології». Створивши енергопарк у с. Липівка Тисменицького району, фахівці підприємства планують отримувати електроенергію з біомаси рослинного походження.

«Енергопарк щорічно генеруватиме 20 мільйонів кіловат-годин електричної енергії та вироблятиме 10 тисяч тонн біоорганічних добрив», - зазначає заступник директора департаменту Вадим Козленко.

У вересні на базі свинокомплексу ТОВ «Даноша» (Калуський район) введуть в дію біогазовий завод потужністю 1,1 МВт. Початок роботи нового об’єкта, наголошує Вадим Козленко, повністю забезпечить товариство електроенергією власного виробництва та дозволить щорічно економити 1,65 млн. куб. м. природного газу.

У виробничій філії «Калуська ТЕС» ДПЗ «Укрінтеренерго», яка є одним з найбільших споживачів газу в сфері промисловості, запровадили комбіноване спалювання газу та вугілля. Це сприятиме економії 60 млн. куб. м. газу впродовж року.

На Прикарпатті, реалізуючи завдання Президента України щодо забезпечення енергетичної незалежності країни,  втілюватимуть також інвестиційні проекти будівництва вітрових електростанцій. Передбачається впровадити генерації загальною потужністю 400 МВт у Долинському та Рожнятівському районах.