На Прикарпатті ЦНАПи задля ефективності об'єднають у єдину новостворену обласну мережу


1 серпня в Івано-Франківській області розпочато реалізацію проекту «Покращення якості та ефективності надання адміністративних послуг населенню області через співпрацю громад та органів влади». У рамках проекту, який триватиме два з половиною роки.

У Надвірнянському, Калуському і Коломийському районах будуть створенні сучасні Центри надання адміністративних послуг (ЦНАП), об’єднанні у єдину новостворену обласну мережу задля підвищення якості обслуговування споживачів адміністративних послуг, ефективного навчання та обміну досвідом між спеціалістами, які працюють у центрах. При створенні мережі ЦНАПів буде враховано передовий досвід аналогічних центрів у низці обласних центрів України, а також у країнах ЄС (Польща та Естонія).

Проект вартістю 182 900 євро реалізується Молодіжним громадським центром «Еталон» у партнерстві з Івано-Франківською облдержадміністрацією, громадською організацією «Агентство з розвитку приватної ініціативи», виконавчим комітетом Івано-Франківської міської ради, Івано-Франківським регіональним фондом з інвестицій та розвитку, неурядовими громадськими організаціями з Польщі та Естонії, за фінансової підтримки Європейського Союзу в рамках «Фонду розвитку громадянського суспільства». у партнерстві з Івано-Франківською облдержадміністрацією, громадською організацією

Як наголосив, заступник голови Івано-Франківської ОДА Ігор Зварич, створення центрів надання адміністративних послуг це крок вперед на шляху до європейського рівня обслуговування споживачів.