На Прикарпатті перша сонячна електростанція виробила заплановану кількість електроенергії


Перша сонячна електростанцiя Богородчанська-1 у с. Старi Богородчани Богородчанського району Iвано-Франкiвської областi за три мiсяцi роботи, за оперативними даними, виробила заплановану кiлькiсть електроенергiї - 814,859 тис. кВт-год., обсяг реалiзованої продукцiї становить 4,115 млн гривень

Про це Бліц-Інфо повiдомляє прес-служба Iвано-Франкiвської обладмiнiстрацiї.

"Результат позитивний. Лiто було сонячним, тому в принципi кiлькiсть виробленої електроенергiї очiкувана. На досягнутому ми не зупиняємося i плануємо в Богородчанському районi встановити ще двi електростанцiї потужнiстю до 5 МВт", - цитує прес-служба заступника генерального директора ТОВ "Сонячна електростанцiя "Богородчанська -1" Iгоря Боярчука.

Оскiльки перша сонячна електростанцiя продемонструвала свою ефективнiсть, зазначає прес-служба, обладмiнiстрацiя й надалi залучатиме iнвесторiв для будiвництва таких об'єктiв у Прикарпаттi.

За даними прес-служби, вже у вереснi в с. Радчi Тисменицького району введуть в експлуатацiю другу в областi сонячну електростанцiю потужнiстю 4 МВт.

Як повiдомлялося, компанiя "Еко-Оптiма" завершила будiвництво першої в Iвано-Франкiвськiй областi гелiоелектростанцiї Богородчанська-1 потужнiстю 2,8 МВт, яку ввели в експлуатацiю на початку травня поточного року. Вартiсть проекту - 38 млн грн.

У липнi поточного року ТОВ "Гелiос Енерджi" завершило будiвництво другої промислової сонячної електростанцiї встановленою потужнiстю 3,993 МВт в селi Радчi Тисменицького району Iвано-Франкiвської областi.