На Прикарпатті провели профілактичну бесіду для неповнолітніх та осіб молодіжного віку, засуджених до покарань


16 серпня 2013 року працівники Рогатинського РП кримінально-виконавчої інспекції спільно із фахівцями Рогатинського РЦСССДМ та районного відділу юстиції провели годину спілкування для неповнолітніх та осіб молодіжного віку, засуджених до покарань, не пов’язаних із позбавленням волі. Тема зустрічі стосувалася актуальних питань відповідальності осіб за свої вчинки та профілактики насильства в сім’ї.

Метою проведення заходу є здійснення правовиховного впливу на засуджених неповнолітніх та осіб молодіжного віку, виховання у них поваги до оточуючих людей, вміння уникати конфліктних ситуацій та йти на компроміс.

У ході зустрічі були розкриті причини, які спонукають до сімейного насильства, його негативно-соціальні наслідки та шляхи вирішення.
Директор Рогатинського РЦСССДМ Світлана Роскош наголосила на проблемі жорстокості та насилля не тільки в сім’ї, а й у суспільстві в цілому, ознайомила із статистичними даними кількості випадків домашнього насильства в Рогатинському районі. Вона також розказала присутнім про послуги соціально-психологічного, правового, соціально-медичного та інформаційного характеру, які надає районний центр соціальних служб його відвідувачам.

Працівник Рогатинського районного відділу юстиції Віктор Іванівський розповідав присутнім про сучасні погляди на проблему насильства, про гарантії основних прав у цьому напрямі, які передбачені чинним законодавством України та міжнародно-правовими актами.
Інспектор районного відділу КВІ Оксана Попик детально зупинилася на питаннях адміністративної та кримінальної відповідальності осіб, а також на проблемі рецидивної злочинності серед молоді та причинах, які штовхають цих людей вкотре переступити межу дозволеного.

Організатори зустрічі сподіваються, що подібні заходи сприятимуть формуванню у молодого покоління нетерпимого ставлення до насильства як у відношенні членів своїх сімей, так і суспільства в цілому, а також усвідомленні того, що за кожне вчинене протиправне діяння неминуче настане відповідальність.

Оксана Лаврів, для БРІЗ