На Прикарпатті пройшов день відкритих дверей центру зайнятості для учнів


Профорієнтація школярів є одним із основних напрямків роботи служби зайнятості. Мета цієї роботи – це перш за все інформування школярів про світ професій та допомога спеціалістів служби зайнятості при визначенні майбутньої професії. З цього приводу 12 серпня Галицький районний центр зайнятості провів День відкритих дверей центру зайнятості для учнів, які відпочивають у ДЛОК «Сокіл».

Великою помилкою молоді при виборі професії є вибір, продиктований модою та престижністю, а не реальними можливостями молодої людини та потребами ринку праці. Отож начальник відділу активної підтримки безробітних Людмила Сірко в цікавій та доступній формі розповіла школярам про необхідність правильного та усвідомленого вибору майбутньої професії з урахуванням потреб регіонального ринку праці. Учням було проведено екскурсію центром зайнятості, під час якої вони детально ознайомились з роботою кожного відділу, їх функціями та основними завданнями. Найбільше їх зацікавили папки з описами професій та паспорти навчальних закладів області. Продовжила профорієнтаційну зустріч із дітьми профконсультант Наталія Гамлява, яка провела інтерактивне заняття щодо ознайомлення із світом професій, де вони брали активну участь в різних вправах та іграх, ознайомила із класифікацією професій за предметом праці по Клімову, формулою «Хочу,можу,треба», барометром професій. Школярі активно включались в розмову, демонструючи свою обізнаність в нових професіях та сферою їх застосування та пройшли профдіагностичне обстеження на основі запропонованих методик. На завершення першої частини профорієнтаційної зустрічі до дітей звернулась заступник начальника відділу організації профорієнтації та профнавчання Івано-Франківського обласного центру зайнятості Оксана Дорошенко, яка наголосила, що вибір професії це дуже важливий та відповідальний крок. 

У другій частині профорієнтаційної зустрічі, школярі за підтримки та у супроводі працівників центру зайнятості відвідали міні-пекарню «Галицький коровай» ПП Голійчука Михайла Івановича, яка знаходиться у с.Сапогів. Розпочалась екскурсія зі вступного слова власника міні-пекарні до присутніх дітей, який розповів про створення та її функціонування. Велике задоволення діти отримали від спілкування з людьми, які творять справжню красу та побачили на власні очі роботу пекаря, помічника пекаря,кондитера, тістоміса та як працює лінія обладнань по випічці хліба, булочок, та кондитерських виробів. На завершення професіографічної екскурсії дітей пригостили смачною випічкою.

Здобути професію, затребувану на сучасному ринку праці, означає бути здатним заробити собі на життя, реалізувати свій творчий потенціал. Даною профорієнтаційною екскурсією діти були задоволені і отримали масу позитивних вражень від побаченого і почутого.