На Прикарпатті урочисто відкрито новий дитячий майданчик


19 серпня 2013 року в селищі Лисець відбулося урочисте відкриття дитячого ігрового майданчика.

Після освячення, яке здійснили місцеві священики, відбулася церемонія урочистого відкриття, у якій взяли участь представники обласної, районної та місцевої влади – перший заступник директора департаменту освіти, науки, сім’ї, молоді та спорту Івано-Франківської обласної державної адміністрації Володимир Дутчак, депутат Івано-Франківської обласної ради Василь Попович, перший заступник голови Тисменицької районної державної адміністрації Олександр Ячкуринський, заступник керівника виконавчого апарату Тисменицької районної ради Михайло Королик, радник голови Тисменицької районної ради Галина Гільтайчук, селищний голова с-ща Лисець Віктор Дубницький.

За сприяння місцевої влади була також організована розважальна програма. 

Дитячий майданчик розміщений в центрі селища, у сквері імені Тараса Шевченка. Він забезпечений усім належним і травмобезпечними ігровим устаткуванням – пісочницями, гірками, гойдалками та каруселями. Це не тільки змістовний і безпечний відпочинок для дітей, але й справжня окраса центральної частини населеного пункту.

В селищі Лисець проживає 571 дитина віком від 2-х місяців до 10 років, у дитячому садку виховується 44 дитини. Зважаючи на це, на загальних зборах громадян за місцем проживання було вирішено, що пріоритетне завдання у сфері благоустрою – будівництво дитячого майданчика.

Реалізувати цю суспільно корисну ідею вдалося завдяки перемозі Лисецької селищної ради в ІІІ обласному конкурсі проектів та програм розвитку місцевого самоврядування. Мета проекту «Подаруємо радість дітям» – сприяння створенню інфраструктури дитячого дозвілля для дітей дошкільного та молодшого шкільного віку в селищі Лисець.

Загальний бюджет проекту становить 142,596 тис. грн., зокрема: 75 тис. грн. – кошти дирекції конкурсу, 47,596 тис. грн. – кошти Лисецької селищної ради, 10 тис. грн. – кошти Тисменицької районної ради, 10 тис. грн. – кошти громадської організації «Разом ми сильніші».