На Прикарпатті відбулася виставка робіт дітей з обмеженими фізичними можливостями


В рамках реалізації нових соціальних ініціатив Президента України В. Януковича «Діти – майбутнє України» 03 квітня 2013 року в селі Радча відбулася виставка робіт дітей з обмеженими фізичними можливостями. Свої творіння у номінаціях: образотворче та декоративно-прикладне мистецтво представили Наталя Демчук, Оксана Федоронько та Тарас Дзудзило.

Крім того, днями проводилися соціальні інспектування сімей, в яких виховуються діти-інваліди, з метою вивчення потреби у необхідних засобах реабілітації та подальшого розвитку їх творчих здібностей. Цим сім’ям постійно надаються соціально-педагогічні, психологічні, юридичні та інформаційні послуги.

На даний час вже триває робота з підготовки до районного фестивалю «Повір у себе», на якому будуть представлені роботи обдарованих дітей з обмеженими фізичними можливостями з усіх населених пунктів району.

З ініціативи керівництва районної державної адміністрації та районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді в районі затверджена «Програма навчання дітей та молоді з обмеженими фізичними можливостями на 2011-2015 роки». У 2013 році на виконання цієї Програми з районного бюджету виділено 45 тисяч гривень, в рамках якої здійснюється підвезення дітей району до навчальних закладів у м. Івано-Франківськ, де вони мають можливість розвивати творчі здібності та необхідні навики для повсякденного життя.