На Прикарпатті відкрили другий у світі пам’ятник бджолі


У рамках відзначення Дня міста Долина на площі поблизу адмінбудинку районної ради міський голова Володимир Гаразд та автор пам’ятника Олександр Голуб’юк урочисто відкрили пам’ятник бджолі-трудівниці, який є другим монументом такого роду в Україні і його можна вважати і другим у світі, оскільки ужодних записах більше не знайдено відомості про такі пам’ятники.

Чому саме бджолі?

По-перше,  тому, що бджола — Божа комаха, яка  з давніх-давен помічниця людині в її житті. Мед, прополіс, перга, квітковий пилок та інші продукти бджільництва — безцінні, для людини з’являються завдяки клопіткій, безперервній праці бджілок, зазначили ”Вікнам” у Долинській міській раді.

По-друге, будь-який пам’ятний знак не з’являється сам по собі — його появі передує чиясь ініціатива та старання. У випадку із пам’ятником бюджолі у Долині — це ініціатива та старання бджолярів Долинщини, в основному — членів «Спілки карпатських бджолярів» та її голови Володимира Кіса, а також  сподвижників, які не є членами цієї організації.

І як результат — декан Долинський УГКЦ о.Зореслав Котович провів обряд благословення. Міський голова Володимир Гаразд привітав усіх зі святом, відзначив успішність традиційного проведення на День міста фестивалю бойківського меду та подякував усім, хто долучився до увіковічнення бджілки-трудівниці.

Пам’ятник споруджено виключно на  благодійні внески і тому його щиро можна вважати громадським.

Як повідомляли ”Вікна”, у Долині також відкрили перший у Західній Україні пам’ятник велосипеду.