На Прикарпатті зусиллями влади створюються умови для створення фермерських господарств


Забезпечення продовольчої безпеки є однією з основних умов життєдіяльності населення й найважливішою функцією держави. Забезпечення продовольчої безпеки – гарантія незалежності країни, важлива умова стабільності розвитку суспільства.

Фермерське господарство «Еко Карпати», що розташоване в с.Рахиня, працює над розширенням поголів’я овець та кіз з метою задоволення потреб населення району, а також потенційних туристів та гостей нашого краю у якісній екологічно-чистій молочній та м’ясній продукції місцевого виробництва. Овече та козяче молоко є цінним дієтичним продуктом, а приготування з нього сиру та бринзи є резервом для харчової промисловості району.

З метою реалізації в районі завдань і доручень Президента України Віктора Януковича щодо забезпечення продовольчої незалежності держави, 20 серпня заступник голови районної державної адміністрації Іван Кочержат з відповідальними керівниками районної державної адміністрації завітали до фермерського господарства «Еко Карпати» та зустрілися з його керівником Ігорем Небиловичем. Обговорено питання постачання виробленої продукції до закритих установ району, тобто закладів освіти, охорони здоров’я і соціальної сфери  та питання виділення земельних ділянок для встановлення малих архітектурних форм з продажу фірмової продукції власного виробництва.

Як зазначив під час зустрічі Іван Кочержат: «Завдяки реалізації в державі соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича у сфері розвитку підприємництва вдалося забезпечити системні зрушення. Спрощені дозвільні та реєстраційні процедури, встановлені прозорі механізми започаткування й ведення бізнесу, звужено прямий адміністративний контроль з боку держави. В районі створюються умови для створення фермерських господарств».

Учасники візиту також ознайомились з умовами роботи та виробничими потужностями господарства.