На п'ять годин нікому не вимикали: Енергетик про графіки на Прикарпатті


Директор з управління активами АТ «Прикарпаттяобленерго» Олег Сеник прокоментував скарги прикарпатців на те, що світло вимикали не за графіками.

За його словами, були випадки, коли в деяких споживачів не було електроенергії дві години, а в інших - три. Але на більший період світло не вимикали. Про це йшлося в ефірі місцевого радіо "Західний полюс" 17 травня.

"На п'ять годин нікому не вимикали. Було таке, що у когось дві години, а у когось три. Треба було вночі - достатньо було на дві години вимикати. Ми вимикали на дві. У вечері треба було на три - ми вимикаємо на три. Ми зараз не будемо довше, ніж на три години вимикати. Стає ресурсів цього графіка", - запевнив Сеник.

Також енергетик припустив, що це триватиме не день-два. Тож прикарпатцям слід звикати жити з графіками.

"Думаю, нам треба навчитися і звикнути жити із графіками. На мою думку, це буде не тиждень і не два, а довше. Не можу сказати... Я не знаю точних причин, чого це сталося і коли вони будуть усунуті. Але думаю, що це на довго", - сказав Сеник.

Він також додав, що при умові, якщо мешканці Прикарпаття навчаться обмежувати споживання електроенергії у побуті, час вимкнень можна буде значно скоротити.

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!