На Запорізькому напрямку ворог готується посилити штурмові дії - Сили оборони


Дані української розвідки засвідчують, що найближчим часом у Запорізькій області очікується збільшення штурмових дій ворога.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» заявив речник сил оборони півдня Владислав Волошин, передає Укрінформ.

«Є тенденція за кілька останніх днів до того, що ситуація в Запорізькій області, саме на цій ділянці, лінії розмежування, буде загострюватись. Вчора за минулу добу вже було 5 штурмів і, скажімо так, є тенденція до того, що вони збільшаться, адже за інформацією нашої розвідки, ворог збирає особовий склад штурмових груп в районі Приютного. Ворог отримав з резервної бази зберігання автомобільного транспорту Південного округу Російської Федерації 25 легких автомобілів багі. Тобто це говорить про те, що готуються штурмові дії», - повідомив речник.

Він додав, що ситуація на південному напрямку не менш напружена, ніж на інших ділянках фронту. За минулу добу на півдні України відбулося 7 бойових зіткнень, з них 5 - в Запорізькій області, 2 - на Придніпровському напрямку. Зокрема, бойові зіткнення тривали в районі Роботине, в районі Новоандріївки на Запоріжжі, а також за острови в руслі Дніпра біля Херсона, що на Придніпровському напрямку. Армія РФ також здійснювала авіаційні удари, застосовуючи керовані авіаційні бомби, вела вогонь з артилерії та застосовувала дрони-камікадзе.

Наразі росіяни проводять розвідку боєм, застосовуючи штурмові групи 5-10 осіб, повідомив речник.

«Їхня тактика – якнайшвидше подолати відстань між траншеями, між передніми краями і закріпитися в наших траншеях», - пояснив він.

Волошин також зауважив, що снарядного голоду у російських військових немає.

«Ну, ще поки не відчувається у них так званий снарядний голод, тому що кількість обстрілів, кількість застосованих боєприпасів, вона залишається сталою - до двох тисяч снарядів. Крім того, за минулу добу, якщо брати, скажімо, статистику, було застосовано понад 350 дронів, FPV-дронів, з них було близько 400 скидів боєприпасів. Тому сказати, що в них є якийсь снарядний голод і нестача боєприпасів, чи в них економлять, я б так не сказав», - зазначив Волошин.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!