Набережну для проїзду транспорту відкриють до Дня святого Миколая


До Дня святого Миколая у франківських водії буде подвійне свято. Адже, крім «миколайчиків» вони отримають ще один подарунок – відкриту для проїзду відремонтовану Набережну. Щоправда, їздити неї можна буде всього 30км/год.

Таке рішення прийняли сьогодні під час наради щодо капітального ремонту Набережна ім. В. Стефаника за участі голови Івано-Франківської ОДА Олега Гончарука.

Як зауважив очільник Прикарпаття, за графіком відкрити Набережну для тимчасового проїзду мали ще два тижні тому, та зробити це завадили технічні питання.

Після нетривалих обговорень на нараді було вирішено дозволити проїзд Набережною за тимчасовою схемою руху – швидкість близько 30км/год та обмеження в’їзду вантажного транспорту більше 40 тонн.

Загалом, із наперед  обіцяного не вдалось завершити укладання асфальту на з’їздах через  невдалі погодні умови. Тому їх облаштують вже наступного року. А зараз зробили так званий «проміжний варіант».

Представник фірми-підрядника повідомив, що вони беруть на себе відповідальність щодо обслуговування дороги у зимовий період. І запевнив, що в разі якихось пошкоджень всі ремонті роботи будуть проводитись за їхній рахунок.

Натомість голову ОДА хвилювало інше.  Гончарук поцікавився, чи не трапиться ситуації, що через вантажівки, що перевищують дозволену вагу  і дорожнє покриття може зруйнуватись.  Або ж водії «ганятимуть» з швидкістю вище 30, що приведе до того ж результату. На що представник фірми-підрядника запевнив, що асфальтному покриттю шкоди від вантажівок не буде. Щоправда, якщо вони не з’їжджатимуть з дороги у невстановлених місцях.

Тож, після обговорення вирішили, що завтра на Набережну виїде комісія з питань безпеки руху, а в обласному ДАІ попросять взяти дорогу під особливий контроль щодо обмеження швидкості. Ще день піде на становлення обмежувальних знаків і вже до Дня святого Миколая вулицю відкриють для проїзду транспорту.