НАБУ викрило схему з квартирами для прикордонників у Львові


Правоохоронці викрили схему з квартирами для прикордонників у Львові. Замість квартир у центрі ДПСУ отримала житло у передмісті. Різниця між цими квартирами склала понад 10 мільйонів гривень.

Про це повідомили у НАБУ.

Слідство встановило, що у 2019 році приватна компанія мала збудувати та передати Державній прикордонній службі України 66 квартир у Львові, зокрема в одному з центральних районів міста. Ці квартири призначалися для прикордонників та їхніх родин.

Та натомість ДПСУ отримала 53 квартири у передмісті Львова. Їхня загальна вартість є на 10,68 мільйона гривень дешевшою, за квартири у центрі. А житло, яке призначалося прикордонникам згідно з укладеними договорами, компанія-забудовниця продала стороннім покупцям.

Щоб приховати цю схему директор компанії змовився з представниками Державної прикордонної служби України та провів «заміну» житла, попри те, що воно не відповідало умовам договорів.

Так, НАБУ та САП повідомили про підозри:

колишньому голові Державної прикордонної служби України;

начальнику першого окремого відділу капітального будівництва ДПСУ;

директору приватної компанії-забудовниці.

Дії всіх фігурантів кваліфікували за ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України — зловживання владою або службовим становищем. Ця стаття передбачає позбавлення волі на строк від 3 до 6 років.



Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!