Нардеп Ігор Фріс про міфи щодо вакцинації: "Найбільший антивакцинатор Ізраїлю помер кілька днів назад"


В Україні знову більшає хворих на коронавірус, тож медики наполегливо закликають вакцинуватися.

Вже сьогодні в Уряді планують розглянути питання щодо нового карантину, але непростого, а з привілеями для вакцинованих.

Водночас багато прикарпатців бояться вакцинуватися, адже вірять міфам та антивакцинаторській пропаганді, або ж просто бояться побічних дій від вакцини.

Кореспонденти Бліц-Інфо поцікавилися у відомих прикарпатців, що змусило їх щепитися від небезпечної хвороби, чи не боялися побічних реакцій та як ставляться до міфів про вакцинацію.

Народний депутат України Ігор Фріс вакцинувався на початку і наприкінці липня в Івано-Франківській обласній лікарні вакциною Phizer.

"Батьки вакцинуватися AstraZeneca. Я вакцинувався в той момент, коли в мене був високий рівень антитіл. Адже я дуже сильно перехворів і не захотів повторення цієї історії. Рука боліла після обох доз вакцини. Так, як і після вакцини від грипу, яку робив минулого року. Жодних інших побічних реакцій не було",- каже нардеп. 

Ігор Фріс зауважує, що ми вакцинуємося усе наше життя і у перші дні після народження ми уже вакциновані. Тому вакцинація не є новинкою ні для кого із нас.

"В мене страху стосовно вакцинації не було ніколи. Це логічна, нормальна, медично визнана процедура, яка дозволяє нашому організму сформувати антитіла до тих чи інших вірусів або хвороб",- каже прикарпатський обранець. 

Міфи стосовно вакцинації Ігор Фріс коментує одним реченням: "Найбільший антивакцинатор Ізраїлю помер кілька днів назад".

"Стосовно примусової вакцинації. Можна в різних аспектах обговорювати це питання. Зокрема, і в розрізі конституційності. Але давайте говорити про певні речі, коли доходимо до процесів, коли в обов'язковому порядку нам треба вчиняти ті чи інші дії, які встановлюються не тільки Конституцією, а встановлюються законами України, якщо вони опосередковано не регламентовані Конституцією України. Звісно, в нас є право на працю і відпочинок, але якщо законом встановлена процедура обов'язкової вакцинації для певних категорій осіб, які, наприклад, повинні надавати медичні чи освітні послуги, то в цьому випадку абсолютно слушною буде вакцинація. І відторгнення, що це протизаконна дія, в мене як правника, не буде",- каже народний депутат.

Підтвердженням цього Фріс наводить позицію Ізраїлю, коли дівчат, які є військово зобов'язаними, в армію не беруть, якщо вони не провакциновані.

"А Італія, нещодавно прочитав, перша з країн Євросоюзу визначила для певної категорії осіб обов'язкову вакцинацію. Я думаю, що ми теж прийдемо до того, що, аби отримати певні державні сервіси чи працювати на певних посадах, вакцинація в період коронакризи буде обов'язковою",- підсумовує правник.

Ігор Фріс - український правознавець, нотаріус, заслужений юрист України. Кандидат юридичних наук (доктор філософії в галузі права). Народний депутат України 9-го скликання.

Читайте також: Скільки відсотків іванофранківців проти вакцинації від коронавірусу. Опитування

Депутат міськради Олексій Петечел про власну вакцинацію та ставлення до "примусівки"

Франківська психологиня Наталка Чаплинська пояснила, чому вакцинувалась

Екс-голова ОДА Віталій Федорів: Якби навесні була вакцина, то не було б локдауну

Гендиректор ОТБ "Галичина" Ігор Дебенко: Вакцинація дає змогу нормально жити

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!