Нардепи не зрозуміли, корупцію якого уряду викрив Гордієнко


Деякі з озвучених колишнім головою Держфінінспекції Миколою Гордієнком факти корупції в уряді підтвердилися, однак незрозуміло, за часів якого прем’єрства вони були вчинені.

Про це після засідання робочої групи, що вивчає інформацію колишнього очільника ДФІ Миколи Гордієнка щодо корупції в уряді, повідомив голова групи Олег Осуховський, передає кореспондент Укрінформу.

«Поки що незрозуміло, коли саме відбувалися ці корупційні дії: з 2012 до початку 2014 року чи з лютого 2014 і далі, коли при повноваженнях був уряд Яценюка. Представники Генеральної прокуратури, яка мала це уточнити, не прийшли на засідання», - сказав Осуховський.

Як повідомлявлось, сьогодні робоча група вивчала можливі факти корупції на державних енергетичних підприємствах, а завтра розбиратиметься зі сферою транспорту та зв’язку.

Гордієнко закидає чинному Кабміну зловживання на суму 7,5 мільярда гривень. Водночас, за даними Мін’юсту, ця сума не має відношення до уряду Яценюка, і стосується роботи Кабінету Міністрів до 1 березня 2014 року.

Гордієнка звільнили після виявлення порушень законодавства, встановлених у ході службового розслідування діяльності керівництва Держфінінспекції.