Найщиріші люди: Ветеран Євген Сивопляс поділився враженнями від соціальної акції у Франківську


Військовослужбовець 3 ОШБр Євген Сивопляс пережив важке поранення з ампутацією ноги у лютому 2024 року. Відтоді перебуває на реабілітації.

Окрім відновлення ветеран займається громадською діяльністю -  привертає увагу до недоступності українських міст та проводить соціальні акції на підтримку людей з інвалідністю. Одну з таких акцій Євген Сивопляс нещодавно провів і на франківській стометрівці - разом з побратимом ветеран стояв з плакатом “Не відвертай обличчя, я – не чудовисько”. Як реагували франківці та що підштовхнуло до такої акції воїн розповів у ефірі ОТБ "Галичина".

Читайте також: "Не відвертай обличчя, я не чудовисько": ветерани з ампутаціями влаштували акцію у центрі Франківська

"Ми неодноразово проводили такі акції у Луцьку, Льовові, Тернополі і також раз - у Франківську. Також цими вихідними провели їх у столиці. Хочу зізнатись, що найщиріші люди у Луцьку та Івано-Франківську. Найбільше підходять, комунікують, хочуть обійняти та висловити повагу. Трішки гірше - Тернопіль та Львів. У Києві ми були неприємно здивовані, бо очікували багато обіймів, взаємодії, а вийшло навпаки. Люди були зосереджені на собі, на своїх справа, ігнорували нас. Начебто їм нема до нас діла", - зізнався Сивопляс.

 За словами ветерана, до таких акцій його підштовхнув перший вихід у місто після поранення. Було дуже неприємно помічати, що люди відвертають обличчя, ніби бачать прокаженного чи потвору. Впевнений, що після такого багато ветеранів можуть переживати депресію, замкнутися, аби не комунікувати зі світом. Відтак, хоче такими акціями сформувати в українців культуру гідного ставленн до ветеранів.

"На мою думку, найперше до соціалізації ветеранів мають підштовхувати медики. Бо утворюють навколо них комфортну бульбашку. І це триває довгий час, довгий період лікування. Потім вийти за межі лікарні зі своїми травмами дуже складно. Тому маю намір працювати і в цьому випадку", - відзначив Євген Сивопляс. 

Про подальші плани ветерана щодо доступності міст та подолання байдужості у супермаркетах у відео:

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!