Не Буковелем єдиним: Де на Прикарпатті можна покататися на лижах


В Івано-Франківській області є тільки один великий курорт — Буковель. Решта — камерні, але це не означає, що вони не гідні нашої уваги.

Поруч з Буковелем розташоване Яремче — місто, де базується добра половина тих, хто приїхав кататися до Буковелю. Але Яремче сам є курортом, до того ж найстарішим в Україні: його розвиток почався ще в кінці 19 століття. Сьогодні тут неймовірна кількість готелів на будь-який смак, правда, гірськолижних трас всього дві — для новачків, пише ТСН.

Недалеко від Яремче розташоване село Яблуниця — теж старий і в минулому популярний курорт. З будівництвом Буковеля він втратив колишню привабливість, але для початківців він цілком підійде: тут є 5 бугельних підіймачів, не об'єднаних в один комплекс, розташованих на пологих, зручних для навчання і неспішного катання схилах, а також великий вибір житла за помірними цінами.

В районі Яремче є ще одне село-курорт, колись популярне — до будівництва Буковеля — Ворохта. Тут розташовувалася раніше і функціонує зараз навчально-спортивна база "Авангард", тому є навіть крісельний підіймач (працює в основному влітку), взимку працює бугель, мультиліфт і трампліни, а також траси для бігових лиж.

В Івано-Франківській області покататися можна і в Косівському районі (в різних точках Національного природного парку "Гуцульщина"). У самому Косові є невеликий комплекс з одним бугелем і п'ятьма трасами. У селі Шешори — бугельний підіймач і три траси. У селі Тюдів — комплекс з однойменною назвою, який має крісельний і бугельний підіймачі. На всіх курортах можна знайти підхожі за ціною варіанти проживання та харчування. Скрізь на відпочивальників чекатимуть мальовничі пейзажі.

 

У селі Вишків Долинського району теж можна активно провести відпустку або вікенд: тут є кілька туристичних баз, готелів і функціонують 2 бугельні витяги (ugenerala.org.ua, pereval.in.ua). Траси підійдуть для початківців і охочих попрацювати над технікою катання.

 

Камерні курорти в селищі Верховина та сусідньому селі Ільці теж більше розраховані на новачків і невибагливих відпочивальників, які не бажають далеко виїжджати, щоб покататися: тут є бугельні підіймачі і прості траси.

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!