Не рівняйте відзнаку зі зловживаннями по будівництві стадіонів,- Олександр Сич про медалі для прикарпатських воїнів


Голова Івано-Франківської обласної ради Олександр Сич зазначив, що не варто рівняти відзнаки для військових зі зловживанням по бруківці чи будівництві стадіонів.

Таку думку він висловив під час програми "Про головне в деталях", пише Бліц-Інфо.

"Зараз же модно шукати скрізь зловживання. Рівняти відзнаку для героїв, які воюють на фронті, зі зловживаннями по бруківці чи по будівництві стадіонів по 150 мільйонів - це ж різне. Щоб ви розуміли, ми уже на прохання командирів військових частин з Івано-Франківської області повіддавали всі ювілейні відзнаки, які в нас були. Навіть такі, що вже давно не актуальні, скажімо, 70-ліття від створення УПА. І далі регулярно, якщо не кожного тижня, то кожного місяця приходять нові подання. Коли відповідаємо, що нема нічого, то просять грамоту. Ми пачками виписуємо грамоти обласної ради й відсилаємо на фронт. Ви уявляєте, що таке бійцю носити грамоту в бойовому наплічнику? Командири мені кажуть: "Дайте грамоту, хлопці хочуть. Не може ж всіх відзначити Президент, а вони ваші земляки, вони хочуть відзнаки"",- наголосив голова.

Очільник облради зазначив, що відзнакою "Лицар бойового чину" будуть нагороджені прикарпатці, які брали безпосередню участь у бойових операціях або у виконанні бойових завдань.

"Кожен, хто брав участь у виконанні бойового завдання, має право бути відзначеним, тим більше ті, що загинули. На початку ми замовили три тисячі відзнак, провели тендер, здешевили ціну з мільйона триста до мільйона гривень. При тому, я ж не хочу в прямому етері казати скільки у нас мобілізованих і загиблих. Мобілізованих в декілька десятків тисяч більше. Це є мізер, щоб відзначити наших людей. Всього 330 гривень коштує наша відзнака, яку з гордістю буде носити той, хто брав участь в бойових діях і він знає, що вищий орган Прикарпаття пошанував його за участь у захисті української незалежності. Шкода? Мені здається, що ні. Тому не треба зловживати такими популістичними заявами про те, що це не доцільно",- заявив Олександр Сич.

Нагадаємо, у липні Івано-Франківська обласна рада уклала договір на закупівлю трьох тисяч медалей “Лицар бойового чину”. На це з бюджету витратять мільйон гривень. Відповідний тендер розміщений на майданчику публічних закупівель ProZorro. Тоді у мережі заговорили про недоцільність використання бюджетних коштів під час повномасштабної війни в Україні.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!