Небайдужі франківці вирішили почистити дно "Німецького озера"


"Німецьке озеро" на Пасічній є улюбленим місцем відпочинку для багатьох франківців.

Проте культура відпочивальників залишає бажати кращого. Люди звикли викидати сміття у воду і на березі. Тому прикарпатські активісти вирішили провести акцію з прибирання дна озера.

"Підводні мисливці подали таку пропозицію, оскільки щоб почистити озеро, його потрібно спускати. Проте зараз сміття під водою видно і ми вирішили ручним способом позбирати сміття з дна. Зараз уже відгукнулися шість бажаючих. Це буде перша така акція, а в майбутньому можливо і міське озеро почистимо", - розповідає кореспонденту Бліц-Інфо організатор акції пан Володимир.

Франківець запевняє, що озеро повністю чисти не потрібно, а тільки біля берегових ліній і біля мостів де ходять люди, адже далі сміття немає.

"Ми оглядали озеро і можу сказати, що сміття трохи є не тільки у воді, а й на берегах. Його ми теж плануємо прибрати. Хочу зауважити, що відходи розкладаються під водою і продукти рзпаду шкодять всьому живому, окрім того через це дуже активно ростуть водорості", - запевняє активіст.

Тож всіх хто хоче долучитися до акції з прибирання "Німецького озера", запрошують прийти 15 жовтня (субота) о 10 год. на озеро.