Негода наробила шкоди на Прикарпатті. 14 населених пунктів досі без світла


Протягом ночі з 1 на 2 серпня над Прикарпаттям панувала гроза. Сильний дощ та пориви вітру стали причиною масових вимкнень електропостачання.

За ніч у різний час електропостачання було відсутнє у понад 150-ти населених пунктів. Більшість із них вдалось ліквідувати оперативно, тимчасово заживляючи на резервні лінії. Ремонти на інших проводять у посиленому режимі. Про це інформує пресслужба Прикарпаттяоблернего, передає Бліц-Інфо. 

Станом 9:00 годину 2 серпня електропостачання повністю відсутнє у 14 населених пунктах Верховинщини, Городенківщини, Долинщини, Калущини, Косівщини, Тисмениччини, Надвірнянщини, Рожнятівщини та Яремчанщини. Ще 33 населені пункти області - без електропостачання частково. Поодинокі знеструмлення також зафіксовані на Коломийщині, Рожнятівщини та у Галичі.

Серед причин знеструмлень: обриви проводів через падіння гілок та дерев, пошкодження опор, їх падіння, пошкодження траверзів та ізоляторів, пошкодження трансформаторних підстанцій. Бригади забезпечені усією необхідною технікою та матеріалами, щоб продовжувати ремонтні роботи.

Енергетики звертаються до прикарпатців з проханням з розумінням ставитись до відсутності електропостачання, не створювати паніку та не перенавантажувати лінії кол-центру. Бригади роблять усе необхідне, щоб світло з’явилось у кожній домівці, але аварійних вимкнень багато, тому ремонтні роботи можуть зайняти трохи часу.

Зверніть увагу! Падіння гілок та дерев можуть спричинити обриви проводів ліній електропередачі, тому енергетики просять триматись осторонь від енергобладнання під час негоди. Якщо ви помітили обірваний провід не наближайтесь до нього ближче, ніж на 8 метрів, не намагайтесь самостійно його відкинути чи знеструмити лінію. У таких випадках телефонуйте у кол-центр компанії за номером 0 800 50 40 20, а також попередьте про небезпеку навколишніх.

До теми: Прикарпатські рятувальники цілу ніч розчищали дороги від повалених дерев

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!