Нехай підуть до церкви і помоляться. Голова ОТГ заперечує звинувачення у хабарництві


Новообраний голова Олешанської ОТГ Богдан Двояк, якого на наступний день після місцевих виборів впіймали на хабарі правоохоронці Івано-Франківщини, заперечує звинувачення.

Про це він розповів у студії Суспільного Карпати.

Богдан Двояк каже, що провадження проти нього відкрили шостого серпня цього року - саме така дата зафіксована у Єдиному реєстрі досудових розслідувань.

"Прийшов зовсім незнайомий чоловік (прізвище зараз не хочу називати) і попросив: "Хочу взяти у вас гектар землі чи то у власність, чи то в оренду для облаштування ставка". Я одразу пояснив людині, що гектар у власність ми не передамо, бо вільних земель немає. А в оренду – прошу дуже – у нас є невжиткові землі, болотисті, вони знаходяться за селом, далеко. Я, якщо чесно, з ним там не був. Йому показували це місце землеупрорядник і ще одна людина. Він прийшов, написав заяву, ми про все домовилися. Винесли одне рішення, друге рішення, - ні про яку вимогу, ні про які гроші чи винагороди мови не йшло", - розповідає Богдан Двояк.

На підтвердження версії про те, що його таким чином підставили, наводить аргумент: "Уявіть собі: гектар цієї землі, яка не у власність передається, а в оренду, коштує приблизно 15-20 тисяч гривень. Йому, як і кожному інвестору, який заходить у село, пообіцяли мінімальну ставку на три роки – 7%. Орендна плата за рік мала б становити 1 400-1 500 гривень. І за це мені дають винагороду нібито 500 доларів. Подумайте, де тут є логіка?".

При тому Богдан Двояк визнає, що "гроші там були", але каже, що не може цей факт коментувати, щоб не нашкодити собі і слідству. Проте запевняє: "Я даю слово, що я доведу свою правоту". І закликає: "Хочу закликати сторону, яка це все зробила: це фальш найнижчої якості. Нехай підуть до церкви і помоляться".

Про ймовірні мотиви "замовників" розповідає так: "17-го квітня 2017-го року я опонував з цим же кандидатом, що і сьогодні. Тоді він ішов від партії Ляшка, цього разу він пішов від провладної партії. Надзвичайно багато бруду було - домисли, фантазії, квартири якісь. Але попри те, люди зробили вибір, який я поважаю".

Слідчі дії, вважає, триватимуть щонайменше два місяці – тільки потім справа піде до суду. На даний момент Богдан Двояк не відсторонений від роботи. Він перебуває у відпустці.

Хто чолить громаду на час слідства припускає: "Не знаю, коли буде перша установча сесія, і це питання буде вирішено. Якщо буде ухвала суду про моє відсторонення: чи на 60 днів, чи наскільки, не знаю, - обов'язки буде виконувати новообраний секретар ради - як прописано в законі "Про місцеве самоврядування". Або ж в іншому впадку – хтось із депутатів. Точно – не кандидат, який програв вибори".

Нагадаємо, днями голову ОТГ викрили у хабарництві. Двояк та начальник одного з відділів територіальної громади вимагали 22 тисячі гривень за надання земельної ділянки для ведення селянського господарства.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!