Невдовзі з'явиться 3D-тур стежками закритої для туристів частини Ґорґанів


Франкфуртське зоологічне товариство в Україні та природний заповідник "Горгани" створюють 3D-тур стежками закритої для туристів частини Ґорґанів.

Про це повідомили у Франкфуртському зоологічному товаристві.

У дописі зазначається, що лише 45 людей у місяць можуть потрапити на територію заповідника. Бо це місце для збереження та дослідження незайманої природи.

"Щоб більше людей побачили дику красу заповідника, разом з установою команда ФЗТ почала працювати над 3D-туром: Сергій Підмогильний, координатор розвитку туризму природоохоронних територій, побував у заповіднику та зробив знімки для майбутнього туру. Невдовзі можна буде віртуально погуляти науково-пізнавальною стежкою та піднятися на гору Довбушанка", - обіцяють у товаристві.

 

Природний заповідник "Ґорґани" засновано 1996 року для збереження реліктової сосни кедрової європейської. Він розташований в південно-західній частині Івано-Франківської області у районі Довбушанських Ґорґан (прилягають до хребта Довбушанка, розміщені між долинами Довжиниці і Зелениці). 12 липня 2017 року мішані букові праліси заповідника включені до об'єктів Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Територія заповідника — найменш доступна високогірна кам'яниста частина Українських Карпат. Для неї характерні стрімко спадаючі схили та видовжені хребти з гострими вершинами заввишки понад 1500 м. Найвищі вершини — Довбушанка (1754 м), та Ведмежик (1736 м). Висока зволоженість Ґорґан обумовлює густу мережу потоків і річок. На території заповідника беруть свій початок близько 30 гірських річок-приток Бистриці Надвірнянської.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!