Незабаром мешканці Івано-Франківська зможуть впливати на роботу комунальників через Інтернет


Івано-Франківські чиновники працюють над запуском сайту «Екомісто», де кожен з мешканців матиме можливість поскаржитись на вчасно невивезене сміття, повідомити про стихійне звалище та інші екологічні проблеми, що стосуються роботи комунальних служб.

Як розповів кореспонденту «Бліц-Інфо» начальник управління економічного та інтеграційного розвитку Богдан Білика, запуск даного проекту надасть мешканцям міста ознайомитись з результатом перевірки санепідемстанції стану води в тій чи іншій водоймі, дізнатись про виконані роботи комунальних служб, переглянути на карті розміщення контейнерних майданчиків чи пунктів прийому відсортованих ТПВ та багато іншої корисної інформації.

«Крім інформаційних повідомлень, на сайті також будуть рубрики «Проблеми» та «Зроблено». У першому випадку будь-який іванофранківець через Інтернет зможе викласти фото чи відео на виявлену ним проблему. Натомість та чи інша комунальна структура, що відповідає за дане питання повинна максимально оперативно зреагувати на виявлене недопрацювання», - пояснює Богдан Білик.

За словами Богдана Івановича, зараз його управління працює над інформаційним наповненням сайту.

«Зокрема, вивчаємо, які питання найбільше турбують мешканців Івано-Франківська, щоб запровадити відповідні рубрики. Також дано направлення до комунальних структур, щоб в кожній призначили людину, що відповідатиме за вчасне реагування на озвучені скарги. А запустити проект плануємо вже з жовтня», - зауважив пан Білик.

Скільки коштує «Екомісто», Богдан Білик сказати не береться.

«Його фінансування повністю забезпечило ПРООН. Нам було виділено тільки близько 8 тисяч гривень для розробки та випуску інформаційних наклейок, буклетів та ін. Їх буде розповсюджено після запуску проекту з інформаційною метою», -  розповів начальник управління.