Незаконно приватизовані землі Прикарпаття повернуть тільки в судовому порядку?


Днями завершилася зустріч народних депутатів України Юрія Дерев'янка, Анатолія Диріва та міського голови Надвірної Зіновія Андрійовича із виконуючим обов'язки головного прокурора Івано-Франківської області Ярославом Вітюком.

Темою зустрічі була незаконна, на думку нардепів і міського голови, приватизація 14 га. землі неподалік Надвірної, повідомляє НП.

Нагадаємо, саме дане питання стало ключовим на сьогоднішній сесії Надвірнянської міської ради.

На зустірчі нардеп Анатолій Дирів навів список людей, які, на його думку, причетні до приватизації.

У свою чергу в.о прокурора Ярослав Вітюк, як повідомляє наш кореспондент, підтвердив, що прокурор Надвірнянського району видав постанову про перевірку звернень народних депутатів, депутатів обласної ради, міського голови щодо виділення землі за межами міста Надвірна на користь првиітних осіб.

"Перевіряється чи законно виділені земельні ділянки. Юридична оцінка буде дана впродовж місяця, про що буде повідомлено заявників і ЗМІ" - зауважив посадовець.

Щодо наведеного списку нардепом, Вітюк повідомив, що такі люди дійсно існують, вони проживають у Надвірній і прокуратура перевірятиме наявність родинних зв'язків між ними.
Стосовно самої ж земельної ділянки, в.о прокурора висловив припущення, що повернути її можна буде тільки в судовому порядку. І тільки у випадку, якщо у судові інстанції звернуться зацікавлені особи.