Обласна рада схвалила програму підтримки реформованих медичних закладів


Обласна рада затвердила Програму розвитку та фінансової підтримки комунальних некомерційних підприємств охорони здоров’я Івано-Франківської обласної ради на 2020-2021 роки.

Таке рішення було прийняте на пленарному засіданні 35-ї сесії обласної ради сьомого демократичного скликання, пише пресслужба.

В умовах переходу на нові умови фінансування, для забезпечення повноцінного функціонування комунальних некомерційних підприємств необхідні кошти для придбання предметів, матеріалів, обладнання та інвентарю, медикаментів та перев’язувальних матеріалів, оплати послуг, у тому числі комунальних та інше. Прийняття Програми створює правові засади для запровадження фінансування заходів Програми за рахунок обласного бюджету“, – йдеться у паспорті Програми.

Як доповіла на сесії в. о. директора департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Ірина Кобельська, для реформованих закладів охорони здоров’я на 2020 рік з державного бюджету передбачено близько 120 мільйонів гривень, а з обласного планується спрямувати 90 мільйонів гривень.

Якщо обласна державна адміністрація до кінця року не забезпечить для галузі охорони здоров’я додаткових 90 мільйонів гривень, ми будемо вважати, що запропонована програма носить популістський і непредметний характер. Адже треба не просто декларувати свої наміри допомогти, а потрібно мати реальні цифри, гроші і джерела їх надходження” – зауважив голова обласної ради Олександр Сич.

Відзначимо, що основною проблемою, на яку буде спрямована Програма є проблема фінансового характеру – недостатній рівень фінансового забезпечення місцевих бюджетів коштами для вирішення питань з оплати поточних видатків бюджетних установ галузі, для поповнення матеріально-технічної бази та інших поточних видатків. Програму розвитку та фінансової підтримки некомерційних комунальних підприємств охорони здоров’я Івано-Франківської обласної ради на 2020-2021 роки підтримали 62 прикарпатських обранців.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!