Окремо, з дистанцією та лише для деяких класів: Якими будуть шкільні лінійки на Прикарпатті


Незабаром в області пролунають шкільні дзвоники, сповіщаючи про початок нового навчального року. Новий навчальний рік в школах розпочнеться в традиційному форматі - у День знань учні підуть до навчальних закладів.

За кілька тижнів до початку нового навчального року у Міносвіти спростували чутки про те, що через пандемію коронавірусу заняття розпочнуться пізніше чи дистанційно. За словами очільник Міносвіти Сергія Шкарлета, школярі підуть до шкіл «у повноформатному режимі». А от формат шкільних лінійок 1 вересня 2021 року може варіюватися. Це рішення приймає адміністрація кожної школи на власний розсуд — як обирає і формат проведення свята Першого дзвоника. Про це розповідають фахівці управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області.

Утім, в Міносвіти дозволили проводити лінійки 1 вересня 2021, тож швидше за все, у більшості шкіл області День знань відсвяткують за тим чи іншим сценарієм. За умов зеленого рівеня епідемічної небезпеки (нині це вся Україна) освітній процес розпочнеться без будь-яких карантинних обмежень — лише з тими карантинними правилами, які дійсні для всіх громадських закладів.

Проте, в сучасних умовах, якщо проводяться масові заходи такого типу, треба враховувати соціальну дистанцію, адекватне використання засобів індивідуального захисту, гігієну рук та аналізувати, чи є в цьому необхідність з точки зору епідситуації.

Школам варто врахувати досвід минулого року, коли Міносвіти рекомендувало закладам провести 1 вересня альтернативний формат «перших дзвоників», який би не передбачав скупчення дітей.

Тоді оптимальним називали сценарій, за якого святкування 1 вересня проходило б в межах кожного класу окремо.

Серед таких варіантів можуть бути:

окреме святкування для учнів початкової та середньої школи;

лінійки із дотримання принципів зонування та соціальної дистанції між класами та учнями;

проведення святкування першого та останнього дзвоника 1 вересня 2021 лише для перших та випускних класів;

екскурсії та квести школою;

святкування в класах — для кожного окремо.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!