Олександр Сич: Арєстовщіна - це вияв сучасного хохляцтва і малоросійщини


Голова Івано-Франківської обласної ради, історик Олександр Сич вважає, що зараз в Україні "одна рука не знає, що робить інша". З одного боку проводиться дерашизація культурного простору, а з іншого боку говорять, що треба всіх "хороших русских" сюди брати.

Що відбувається зараз в українському культурному просторі і чому є велика небезпека малоросійщини, Олександр Сич роздумував в етері ОТБ Галичина.

За словами очільника облради, малорос завжди із роззявленим ротом дивився на москву й намагався мавпувати все московське - людей, явища, моду тощо. Малорос завжди ставив і буде ставити все московське над українським.

"Для мене висловлювання Арестовича, що українська культура занадто маленька і щоб нормально розвиватися нам треба не розриватися з російською культурою, та що нам треба забирати в Україну так званих "хароших русскіх", сигналізує про деякі небезпечні речі.Такі висловлювання - це небезпечний сигнал про внутрішню психологію і деякі тенденції сьогоднішньої владної команди. Слід віддати належне президентькій команді,  адже вона вміло і результативно залучила націомобілізуючий інструмент націоналізму для боротьби з московським агресором. Але коли війна закінчиться, тоді скориставшись інструментом націоналізму, його можуть викинути на смітник, мов відпрацьований інструмент, й почати розбудовувати в Україні "харошую расєю" на противагу "плахой". Адже більшість її представників виховані саме в лоні московської культури. А тому їй вже сьогодні і потрібні "харошіє русскіє". Там буде "плохая россия", а тут буде "харошая россия". Це небезпечно,- застерігає Сич.

От тільки, зауважує Олександар Сич, українські воїни сьогодні борються з московським агресором не для "хароших русскіх", а для процвітання України для українців.

"Це треба мати на увазі, щоб боронь Боже, коли війна закінчиться процесирозвитку України не пішли тим руслом за яке нас проклянуть всі полеглі у цій війні і наші воїни, бо вони не за це борються. Вони не борються за Україну для "хароших русских", вони борються за Україну для українців і тих народностей, які поруч з нами стали на захист від  рашистів. Тож завтра арєстовічи можуть стати для них мішенню замість захланногих рашистів!",- вважає Сич.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!