Олександр Сич розповів, чи виділяють з обласного бюджету гроші на ЗСУ


Голова Івано-Франківської обласної ради Олександр Сич під час етеру на ОТБ Галичина розповів про допомогу для ЗСУ з обласного бюджету.

За словами очільника Прикарпаття, для цих цілей діє дві обласні програми: Програма забезпечення мобілізаційної підготовки та оборонної роботи і Програма надання шефської допомоги військовим підрозділам. Їхніми виконавцями є відповідні підрозділи обласної державної/військової адміністрації.

"З початку бюджетного року рішенням обласної ради на ці цілі було передбачено 30 млн. грн. Як інформує ОДА/ОВА ці кошти вже використані і на черговій сесії ми плануємо виділити знову 20 млн. грн. Окрім того, часто своїми рішеннями обласна рада передає для потреб ЗСУ різного роду майно, що є спільною власністю громад області. Наприклад, зараз також готуємо рішення про передачу для військових цілей з нашого комунального Обласного центру екстреної медичної допомоги 14 автомобілів швидкої медичної допомоги. А це, очевидно, ще з десяток мільйонів гривень.

Вважаю за доцільне наголосити, що це є кошти обласного бюджету, зібрані з платників податків. І рішення про їх спрямування ухвалює вся обласна рада, а не окремий чиновник, партійна фракція чи депутат. А тому вважаю некоректним, коли окремі чиновники чи депутати роблять на цьому політичний піар, намагаючись на темі війни здобути політичні дивіденди. Якщо комусь аж так кортить це робити, жертвуйте особисті кошти і похваляйтеся!", - зауважив Олександр Сич.

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!