ОПОРА оголошує додатковий відбір виборчого омбудсмена/омбудсменки на Прикарпатті


Громадянська мережа ОПОРА оголошує додатковий конкурс на посаду громадського омбудсмена з виборчих прав громадян у Івано-Франківській області в рамках проєкту «Виборча реформа задля підсилення впливу агентів змін та підтримки публічного діалогу», що фінансується Європейським Союзом.

Подавати свої заявки ОПОРА запрошує мешканців Івано-Франківської області, віком від 18 років, які є принциповими, комунікабельними та мають досвід у галузі правозахисту та/або виборів, працюють аналітиками, експертами, радниками, адвокатами, фахівцями неурядових організацій або в приватній сфері, зацікавлені в процесах трансформації держави, реформі правоохоронних органів та судів, справедливих виборах, дотриманні прав людини та невідворотності покарання за виборчі злочини.

Громадськими омбудсменами не зможуть бути люди, які працюють в органах державної влади та місцевого самоврядування, мають представницький мандат, були представниками політичних партій та окремих кандидатів або балотувалися в якості кандидатів від політичних партій протягом останніх 5 років, а також особи, засуджені за вчинення важких, особливо важких, корупційних та виборчих злочинів. 

Щоб стати захисником виборчих прав, необхідно до 30 червня 2020 року заповнити електронну форму за посиланням, що включатиме резюме кандидата та мотиваційне есе на тему «Найбільші проблеми виборчого процесу в Україні. Як їх подолати».

Що омбудсмени та омбудсменки роблять у регіонах? Моніторять та аналізують діяльність поліції, прокуратури, судів щодо розслідування виборчих злочинів. Розробляють і розповсюджують інформаційні й аналітичні матеріали про ефективність розслідування виборчих злочинів у регіоні, в якому вони працюють. Постійно комунікують з правоохоронними органами, суб’єктами виборчого процесу, громадянами, журналістами та ГО щодо профілактики, протидії виборчих злочинів та їх розслідування. Консультують, надають правову допомогу та інформаційно підтримують громадян щодо захисту їхніх виборчих прав.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!