Освітяни Івано-Франківщини скасували 6-мільйонний тендер з порушеннями


Департамент освіти і науки Івано-Франківської обласної державної адміністрації розірвав договір із підприємицею Вікторією Трощук після публікації «Наші гроші. Львів».

Нагадаємо, 10 листопада редакція "Наші гроші" повідомила про порушення в закупівлі матеріалів для облаштування місць тимчасового перебування внутрішньо переміщених осіб на майже 6 млн грн.

Так, підприємиця, яку обрали переможницею, у своїй пропозиції вказала товари не у тій кількості, які вимагав департамент. Відповідно, її б мали відхилити. Ці ж помилкові дані внесли й до укладеної угоди. Плутанина відбулась не лише у кількості, а й у вартості товарів, в результаті чого мали б закупити, наприклад, ножі по 2,8 тис. грн чи підноси по 5 тис. грн кожен.   Натомість комп’ютери коштували лише 1,5 тис. грн кожен, а комплект каструль – лише 250 грн.

 

Вже наступного дня після публікації, 11 листопада, департамент розірвав договір із Вікторією Трощук. Підставою вказали  «неможливість усунути помилки допущені при проведені закупівлі та укладанні договору».

Вікторія Трощук зареєстрована у Нетішині Хмельницької області. Раніше вона працювала у Львівській міській раді, у департаменті розвитку. Договір із івано-франківськими освітянами – це було перше її замовлення від бюджетників, хоча вона брала участь в закупівлях із осені минулого року. У документах на Prozorro ми не знайшли інформації про її досвід у постачанні подібних чи інших товарів.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!