Перезимували і гайда додому. З Прикарпаття депортували трьох іноземців


Міграційна служба Івано-Франківської області цими днями зобов’язала покинути територію України щонайменше трьох іноземних громадян, які втратили законні підстави для перебування у нашій країні.

У межах своєї компетенції працівники відділу у справах іноземців, осіб без громадянства та запобігання нелегальній міграції УДМС в області винесли постанову та склали протокол про притягнення до адміністративної відповідальності двох громадян Азербайджанської Республіки та громадянина Республіки Судан.

За порушення міграційного законодавства України 35-річний та 33-річний азербайджанці, а так само 28-річний суданець сплатили адміністративний штраф і підлягають примусовому поверненню у країни походження.

У ході проведення профілактичних заходів працівники міграційної служби кожного з цих осіб виявили в обласному центрі. Надалі було встановлено, що двоє громадян Азербайджану легально прибули в Україну у 2019 році, однак після закінчення дозволеного терміну перебування не виїхали за межі нашої країни. Тепер змушені це зробити у примусовому порядку.

Натомість громадянин південноафриканської країни свого часу прибув до Івано-Франківська здобувати вищу освіту в одному з вишів Прикарпаття, але 2 роки тому був відрахований за систематичне невідвідування занять. Слід зазначити, що потім цей іноземець звертався до української влади із заявою про визнання його біженцем, однак отримав відмову у наданні такого статусу, в тому числі за рішенням суду.

І насамкінець про таке. Не є таємницею, що певна частина громадян - іноземців, користуючись ситуацією, яка склалася внаслідок пандемії коронавірусної інфекції COVID-19, спричиненої SARS-CoV-2, свідомо не дотримується вимог чинного законодавства України та міжнародних угод і перебуває на території нашої країни незаконно. Працівники міграційної служби Івано-Франківщини ретельно виконують свою роботу, пов’язану із виявленням порушників міграційного законодавства і сподіваються на сприяння населення у цих заходах. Будь-яку інформація, в тому числі на анонімних умовах, є предметом неупередженої перевірки щодо законності перебування іноземних громадян на території України.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!