Перш ніж думати про зміну Конституції, треба міркувати, кому буде це під силу, - Олександр Сич


Голова Івано-Франківської обласної ради Олександр Сич привітав українців з Днем Конституції України, який ми відзначаємо 28 червня.

Як відзначає очільник Прикарпаття, шанувати нашу Конституцію треба вже навіть за те, що цей основний закон символізує собою суверенну національну державність.

"Наша Конституція творилася в той час, коли по формі Українська Незалежна Держава вже була проголошена, але в суті своїй вона ще продовжувала бути московською колонією. Тож і Конституція такої держави приречена була зродитися компромісною. Й цілком очевидно, що на сьогоднішній день вона вже не відповідає рівню розвитку нашого суспільства і нашої Держави. Чого тільки вартує присутність у її змісті положень про перевагу московської мови, Автономної Республіки Крим як фактичної територіальної автономії московської етнічної меншини, базування в України московського Чорноморського флоту тощо. В умовах війни з московським агресором це звучить просто дико!!!", -  підкреслює Олександр Сич. 

Відтак, голова обласної ради визнає, що після перемоги над московським агресором Україна потребуватимемо зміни Конституції.

"Але до того часу її треба виконувати! А особливо в частині засадничих прав і свобод українських громадян. Тільки от проблема - нема в сьогоднішній Верховній Раді України людей такого формату, які творили Українську Конституцію 1996-го! Бо змінився сам спосіб відбору творців українського законодавства. Набрані з вулиці за критерієм особистої протекції різні там Колі-Катлєти за визначенням неспроможні нічого засадничо-державного творити!... Тож перш ніж думати про зміну Конституції, треба міркувати над тим, кому під силу буде це завдання?!... Матимемо багато пильної роботи після Перемоги! З Днем Української Конституції, Українці і Українки!", - написав націоналіст у мережі. 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!