Перші кавуни на Центральному ринку


Сезон розпочато. На Центральному ринку Івано-Франківська вже більше тижня продають кавуни.

Ці смачні ягоди полюбляють діти і дорослі, адже він солодкий і низькокалорійний – у 100 грамах цього продукту міститься лише 30-38 калорій, йдеться на сторінці Центрального ринку.

М’якоть кавуна на 92-95% складається з води. Решта – незначна кількість клітковини, вітамін С, червоні пігменти каротиноїди та лікопен, амінокислоти аргінін і цитрулін. В кавунах присутні в невеликій кількості 19 вітамінів та 11 мінералів. Ще в них міститься порядка 4-6% цукрів: глюкози, фруктози і цукрози. 

Кавуни корисні людям, що тренуються. Адже це – і швидкі вуглеводи, і антиоксиданти, амінокислоти-джерела закису азоту NO, потрібного для розширення судин.

Кавун радять їсти людям, що прагнуть зменшити споживання калорій, оскільки ця їжа заповнює шлунок, але не дуже калорійна. Водночас ці калорії походять з цукрів, а тілу цукрів багато не треба. При схудненні важливо споживати достатньо білка, інакше воно відбуватиметься передусім за рахунок м’язів, а не жиру. 

«Перші кавуни приїхали до нас з Херсонщини. Дуже соковиті і солодкі», – розповідає продавчиня Оксана.

Радимо, як правильно вибрати кавун:

-       Вибираючи кавун, не женіться за розміром. Ідеально смакують кавуни середньої величини Кавун має бути контрастним. Темні і світлі смуги мають бути максимально чітко позначені. Чим темніші смуги, тим ягода має більше поживних речовин.

-       Кавунів ділять на "хлопчиків" і "дівчаток". "Дівчаток" вважають смачнішими – вони солодші і мають менше кісточок. У "хлопчиків" низ опуклий, а кружечок на ньому маленький. У "дівчаток" низ більш плаский, а кружечок широкий.

Завітайте на Центральний ринок Івано-Франківська, на прилавках представлений широкий асортимент корисних, а головне свіжих товарів за приємними цінами.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!