"Перший портфелик": 342 франківських школярів готові до школи


До школи залишилися лічені дні, а наші школярі уже готові. У переддень Дня незалежності 342 франківських школярів отримали портфелики та сертифікати на 1000 гривень для придбання канцтоварів і шкільного приладдя.

Вкотре місто допомагає зібрати до школи дітей вразливих категорій й дітей наших захисників, йдеться на сайті міського голови.

 «Щороку в місті Івано-Франківську перед початком нового навчального року місто закуповує та дарує портфелики, а також все шкільне приладдя для діток з незахищених категорій. Це про дітей наших військових, які загинули, зниклих безвісти. Це стало можливо завдяки спільній праці Департаменту освіти, благодійної організації «Карітас», а також міської Служби у справах дітей. Окрім перших портфеликів ми нагадуємо, що дітки нашої громади мають безкоштовний проїзд, а також безкоштовне харчування в школах і садочках нашої громади», - розповідає директор Департаменту освіти і науки Вікторія Дротянко.

 Франківчанка Ірина Веретко - багатодітна мама й сама виховує четверо дітей. Зізнається, підготувати дитину до школи в наш час нелегко, а тим паче двох. Тому тішиться й дякує за допомога від міста:

 «Я живу на орендованій квартирі. Дуже важко зібрати малих до школи. Хочу в першу чергу подякувати меценатам, що долучились до акції «Перший портфелик», Департаменту освіти і науки, отцю Володимиру Чорнію, Наталії Козакевич і всім, хто до цієї акції долучився. Бо важко зібрати одночасно двох діток в школу, так як у мене дітки йдуть в третій і п’ятий клас – то це дуже така велика допомога в підготовці до школи. Ще маю двоє менших дітей. Тому це дуже така велика допомога нам, як малозабезпеченій сім’ї і багатодітній родині», - зауважує Ірина Веретко.

 Щоразу ця подія стає справжнім святом для тих, хто позбавлений батьківського тепла і любові. Й для сімей, які опинились у складних життєвих обставинах.  А також це символічна подяка родинам, які втратили чоловіків і батьків. 

 «Це подяка громаді. Тим, хто віддав найдорожче – своїх чоловіків, батьків. Таким чином ми сьогодні допомагаємо. Допомагаємо в першу чергу діткам родин загиблих, зниклих безвісти, а також дітям-сиротам, кількість яких зросла в громаді сьогодні внаслідок війни. Тому для нас це важливо. Це символічна акція. Не стільки в тій кількості (хоча це теж важливо – матеріальні допомоги), а більше уваги, що громада пам’ятає. Ми розуміємо і ми повинні постійно дбати про тих, хто віддав найдорожче – своє життя за Незалежність нашої Держави», - наголошує міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!