Перший заступник мера Коломиї Тарас Яворський після інциденту з хабарем перебуває на волі


З’явилася нова інформація щодо скандалу з хабарем у Коломиї
Як повідомляє джерело «Бліц-інфо», мова йде про викриття схеми вимагання вищими чиновниками міськради грошей за надання дозвільних документів у сфері землекористування та будівництва. Цю сферу у Коломиї курує Тарас Яворський - перший заступник міського голови. 
Відомо, що операція проводилась у кабінеті першого заступника міського голови. Втім, інформація про затримання Тараса Яворського та транспортування його до Івано-Франківська не відповідає дійсності. Наразі він перебуває у Коломиї.
Нагадаємо, що вчора правоохоронці викрили чергового хабарника.
Посадовець, домовившись з головним архітектором міста, за погодження дозвільних документів на розміщення торгівельних точок у Коломиї вимагав у підприємця 40 тисяч гривень. Оскільки бізнесмен планував розмістити чотири точки, за кожну з них йому необхідно було сплатити по 10 тисяч гривень.

Щоб не попастись на гарячому, чиновник вимагав перерахувати кошти на спеціальний рахунок та показати квитанцію про оплату. Тільки після цього, обіцяв вирішити усі питання суб’єкта господарювання.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 4 ст. 368 КК України. Санкція статті за даний злочин передбачає від 5 до 10 років позбавлення волі та 3 роки позбавлення права займати певні посади, а також конфіскацію майна.

На даний час за доручення прокуратури області УСБУ розшукує інших підприємців, які могли постраждати від неправомірних дій посадовців.