Помер прикарпатський журналіст Роман Флис


19 вересня на Івано-Франівщині помер журналіст Роман Флис

Про це повідомили на сторінці  Івано-Франківської обласної спілки журналістів НСЖУ.

"І знову сумна звістка для журналістської спільноти Прикарпаття. Сьогодні не стало нашого колеги Флиса Романа Дмитровича", - йдеться на сторінці.

Роман Флис народився 3 січня 1937 року в Делятині. Закінчив факультет журналістики Львівського державного університету імені Івана Франка. Працював в обласній газеті «Прикарпатська правда» старшим літературним працівником-кореспондентом, згодом – редактором-кореспондентом Надвірнянського районного радіомовлення, відповідальним редактором Яремчанського міського радіомовлення та редактором регіонального часопису «Яремчанський вісник». Друкувався в багатьох вітчизняних ЗМІ. Крім матеріалів, публікував і світлини, одна з яких, «Крива люфа» – увічнення розвалу СССР», обійшла не тільки всю Україну, її подали численні газети багатьох країн.

Як літературний редактор прозових та поетичних збірок Роман Дмитрович у своєму доробку має понад десяток книжок різних авторів, що вийшли друком у різних видавництвах. Його неодноразово обирали головою ревізійної комісії Івано-Франківської обласної спілки журналістів НСЖУ. Нагороджений Золотою медаллю української журналістики.

 Роман Флис був уродженим інтелігентом, чудовим професіоналом, товариським і щирим, чуйним і доброзичливим, вірним другом і добрим порадником для колег.
Сумуємо. Співчуваємо родині покійного Романа Флиса. Хай земля йому буде пухом, а Небеса приймуть його душу в свої обійми!

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!