Понад 19 млн: НАЗК виявило у екскерівника екоінспекції у Франківську незаконне збагачення


Державне бюро розслідувань знайшло у колишнього начальника Державної екологічної інспекції Карпатського округу необґрунтовані активи на понад 19 млн гривень. Після цього перевіркою способу життя чиновника зайнялось Національне агентство з питань запобігання корупції.

Про це повідомила пресслужба ДБР, інформує Бліц-Інфо.

"Працівники ДБР провели обшуки за місцем реєстрації та проживання посадовця та членів його сім’ї, а також обшуки у приміщеннях і автомобілях, які можуть бути незаконно набутими активами. Були вилучені документи, а також зафіксовані відомості, що могли бути використані під час проведення моніторингу способу життя посадовця", - кажуть у ДБР.

За результатами перевірки НАЗК підтвердило, що протягом 2020–2023 років він, члени його сім’ї та пов’язані з ними фізичні особи за його дорученням набули необґрунтованих активів на загальну суму 19 млн 313 тис. гривень.

Серед цих незаконних активів два автомобілі преміум-класу: один 2023 року випуску, вартістю 9,4 млн грн, інший - 2021 року випуску, вартістю 2,6 млн грн, а також чотири квартири в Івано-Франківську сукупною вартістю понад 4 млн грн і нежитлове приміщення в Івано-Франківську вартістю 3 млн грн.

Як уточнили у Івано-Франківській обласній прокуратурі, за клопотанням прокурорів суд наклав арешт на майно підозрюваного: два автомобілі, чотири квартири, будинок та нежитлові приміщення, три земельні ділянки, а також на майнові права ще не зданої в експлуатацію нерухомості. 

Державне бюро розслідувань здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом незаконного збагачення чиновника (ч. 1 ст. 368-5 КК України). Вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Ймовірно йдеться про екскерівника Державної екологічної інспекції Карпатського округу Миколу Ладовського. Саме він у вказаний період очолював відомство.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!