Практично усі рекламні вивіски у центральній частині Івано-Франківська розміщено з порушеннями


Практично кожна рекламна вивіска у центральній частині міста Івано-Франківська виконана з порушенням чинних норм і стандартів, - стверджує Наталія Федьків – інспектор відділу контролю за рекламою комунального підприємства «Івано-Франківський міський рекламно-інформаційний центр».

 Свою оцінку ситуації з рекламою у місті Івано-Франківську вона висловила під час нещодавної акції з демонтажу незаконної зовнішньої реклами, пише БРІЗ.

З її слів, відповідно до чинних стандартів, рекламні вивіски в історичній частині міста повинні відповідати низці вимог. По-перше, вони повинні бути виконані з натуральних матеріалів, як-от: дерева, металу тощо або їх імітації. Крім того, вони повинні бути розташовані виключно над входом до закладу, не вище першого поверху. При цьому заборонено, щоб реклама займала площу, більшу, ніж 50% фасаду.

Як зазначає директор КП «Івано-Франківський міський рекламно-інформаційний центр» ВікторіяШахоріна, коли навесні цього року її підлеглі зробили спробу демонтувати незаконно встановлені рекламні вивіски, підприємці організували акцію протесту, в ході якої казали: «Що ж ви таке робите у страсний тиждень?» і пообіцяли після Великодніх свят виправити ситуацію самостійно. Деякі з них це зробили, деякі виправили свої рекламні вивіски ще до акції з демонтажу. Та близько 80%, зі слів пані Шахоріної, своїх обіцянок так і не виконали.

Директор КП «ІФМРІЦ» зауважила, що озвучені вище стандарти для рекламних вивісок – не примха міської влади Івано-Франківська. Це вимога Закону і її дотримуються у багатьох інших містах України. Так, в історичній частині Одеси, як стверджує чиновниця, навіть вивіска ресторану «МакДональдс», не зважаючи на те, що ця мережа має свій зареєстрований бренд, виконана у сіро-чорних тонах і стилізована під історичну архітектуру міста.