Презентація книги «Жити попри все. Розповіді жінок про війну, 2014 та 2022»


19 вересня о 12:00 у комунальному закладі «Дім воїна» (м. Івано-Франківськ, вул. Січових стрільців, 8 ) відбудеться презентація книги «Жити попри все. Розповіді жінок про війну, 2014 та 2022» за участі авторок.

В ній 11 українок різних професій і з різних регіонів розповідають про пережитий травматичний досвід війни та пошуки опори. Вхід вільний.

Авторки щиро та відверто написали про життя в російській окупації, втрату через війну рідних, майна та здоров’я, полон, сексуальне та гендерно зумовлене насилля, пов’язане з війною, тощо. Вагомою частиною їхніх історій є розповіді про те, що їх підтримувало під час цих потрясінь і продовжує підтримувати. В кожній історії можна прочитати скільки у авторок стійкості до пережитого, наснаги допомагати іншим.

На презентації будуть присутні:

Галина Тищенко — представниця SEMA Ukraine об’єднання українських жінок, які постраждали через сексуальне та гендерно-обумовлене насильство внаслідок збройної агресії Росії проти України.

Людмила Біленька — мати, яка 10 років чекає сина з полону.

Сталіна Чубенко — мама закатованого бойовиками у 2014 році 16-річного Степана.

Книга створена для всіх українців, які переживають свої гіркі досвіди війни та потребують прикладів опори для продовження життя та боротьби. Ініціатором створення цієї книги є громадська організація «Східноукраїнський центр громадських ініціатив», яка з 2014 року документує порушення прав людини, пов’язані з війною.

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!