Президент та міністр закордонних справ Ірану загинули в результаті падіння гелікоптера


Президент Ірану і міністр закордонних справ країни загинули в результаті аварії вертольота, яка сталася 19 травня.

Про це 20 травня вранці повідомило кілька джерел, зокрема іранське офіційне агентство новин IRNA, пише Громадське Радіо.

Зазначається, що «президент Ірану Ібрагім Раїсі і міністр закордонних справ країни Хосейн Амір-Абдоллахіан загинули в результаті аварії вертольота, що сталася в неділю».

Видання Mehr news пише, що всі пасажири гелікоптера, серед яких також були губернатор іранської провінції Східний Азербайджан Малек Рахматі, аятола Мохаммад Алі Але-Хашем, представник лідера Ісламської революції в провінції Східний Азербайджан та ще кілька людей, загинули.

На місці падіння гелікоптера з президентом Ірану/Фото: Isna

Уряд Ірану провів екстрене засідання, його очолив віцепрезидент Мохаммад Мохбер (на фото далі).

 

 

Як відомо, Іран підтримує Росію в її загарбницькій війні проти України. Тегеран, зокрема, продає країні-агресору ударні безпілотники типу «Шахед», якими РФ постійно атакує українську територію. Крім того, за даними аналітиків, Іран будував заводи з виробництва дронів у Росії та Білорусі.

У квітні Іран здійснив масовану повітряну атаку на Ізраїль за допомогою ракет і безпілотників у відповідь на удар ЦАХАЛу по консульському комплексу в Дамаску, в результаті якого загинули кілька членів КВІР.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!