Прикарпатець вдарив ножем пасинка, бо той відмовився випити з ним за радянську армію


Тисменицький районний суд виніс вирок щодо уродженця Верховинщини, який ударив ножем пасинка за відмову випити з ним в честь святкування Дня радянської армії.

Як йдеться у судовому рішенні, 23 лютого 2019 року приблизно о 15.00 обвинувачений перебував за місцем проживання, де розпивав спиртні напої. Також у кімнаті знаходився його пасинок, який переодягався після робочої зміни, пише газета Галичина.

На побутовому ґрунті між ними виник словесний конфлікт, у ході якого п'яний чоловік завдав пасинку один цілеспрямований удар в область живота розкладним ножем, який тримав у руках, в результаті чого останній впав на підлогу.

Внаслідок умисних протиправних дій обвинуваченого потерпілий отримав тілесні ушкодження у вигляді: проникаючої колото-різаної рани передньої черевної стінки зліва з ушкодженням лівої долі печінки, яка ускладнилась внутрішньою крововтратою, які відповідно до висновку судово-медичної експертизи № 29 від 08.05.2019 р. відносяться до тяжких тілесних ушкоджень, як таких, які є небезпечні для життя в момент спричинення.

В судовому засіданні підсудний свою вину визнав повністю, в скоєному щиро розкаявся та вибачившись перед потерпілим. Свою неправомірну поведінку пояснив тим, що обурився його відмовою розпивати з ним алкогольні напої в честь святкування Дня радянської армії. Просить суд суворо його не карати.

Допитаний в судовому засіданні потерпілий дав суду показання про те, що 23 лютого 2019 року, після завершення роботи в нічну зміну, приблизно в обідню пору, повернувся додому, де його зустрів п’яний співжитель його матері. Будучи змученим після робочої зміни, він зайшов до спальної кімнати і планував лягти спати, почав знімати верхній одяг. В цей час до спальної кімнати зайшов обвинувачений та почав вимагати в нього спільного розпиття спиртних напоїв в честь святкування Дня радянської армії. Неодноразова його відмова в задоволенні пропозиції обвинуваченого продовжити розпивати з ним алкогольні напої обурила останнього, внаслідок чого він наніс йому ножем удар в ділянку живота. Від різкої болі він крикнув та упав на підлогу. Почувши крик, в кімнату забіг його дідусь, який відібравши ніж, побіг до сусідів викликати швидку допомогу та працівників поліції. Також потерпілий суду показав, що обвинувачений систематично зловживав алкогольними напоями та перебуваючи в стані алкогольного сп`яніння постійно вчиняв скандали, як дома так і з сусідами. Просив підсудного покарати суворо.

Сусід пояснив суду, що обвинувачений тверезим був ввічливим нормальним чоловіком, працював. Проте, в такому стані останнього він бачив дуже рідко, оскільки той систематично зловживав алкогольними напоями і п'яним шукав собі «жертв» для конфліктів. На зауваження від оточуючих щодо такої поведінки не реагував.

Допитаний в судовому засіданні свідок (дільничий офіцер поліції), повідомив суду, що приїхавши на виклик, у будинку побачив, що обвинувачений сидить зверху на потерпілому. Він стягнув його з потерпілого та відвів його в сторону. Обвинувачений перебував в стані сильного алкогольного сп`яніння і ледве тримався на ногах. На тілі потерпілого свідок побачив рану в області живота.

Потерпілий перебував при свідомості та повідомив, що його підрізав обвинувачений. Після виклику слідчо-оперативної групи, дільничний спілкувався з дідусем потерпілого, який розповів, що обвинувачений вдарив ножем його онука, а він побачивши це, вихопив ніж з рук обвинуваченого і заховав у картонну коробку, яку поставив біля вхідних дверей. Під час цієї розмови дідусь дуже хвилювався, раптово почав себе погано почувати, сказав, що йому погано і впав на землю. Свідок покликав працівників швидкої допомоги, які перебували вже на місці скоєння злочину, проте останні констатували його смерть.

Суд визнав обвинуваченого винним у скоєнні злочину передбаченого ч. 1 ст. 121 КК України та призначив йому покарання у виді позбавлення волі строком на п`ять років.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!