Прикарпатець, який загинув від удару струму, знехтував правилами безпеки


Останнім часом статистика електротравматизму в Україні збільшується. Не зважаючи на те, що в інформаційному просторі постійно циркулюють попередження про небезпеку легковажного поводження поряд із електрообладнанням, кількість випадків ураження струмом росте. На жаль, навіть серед спеціалістів з відповідною освітою.

У п'ятницю, 31 липня у ТОВ «Люнер» (територія ПрАТ «Івано-Франківський арматурний завод») від ураження електричним струмом загинув 45-ти річний енергетик приватного підприємства, яке обслуговує електромережі підприємства.

Потерпілий в комірці розподільчого пункту електромереж 6 кВ самостійно, без оформлення розпорядчих документів і без повідомлення чергового підприємства, приступив до замірів на відхідній кабельній лінії 6 кВ, не переконавшись у безпечності виконання таких робіт. При наближенні до струмоведучих частин, без перевірки відсутності на них напруги, енергетик був смертельно уражений електричним струмом.

На жаль, трагедія сталась із людиною, яка знала про ризик ураження електричним струмом, але через необачність не дотримала усіх необхідних запобіжних заходів, щоб уникнути небезпеки. Тому, пам’ятайте, що струм — це не лише комфорт та благо, це ще й джерело смертельної небезпеки, яке вимагає дотримання чітких правил. Недотримання цих правил, на жаль, нерідко призводить до летальних випадків.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!