Прикарпатська депутатка закликає люструвати членів проросійських партій


Законопроект про люстрацію членів проросійських партій має бути розглянуто негайно!

З таким закликом до колег у парламенті звернулася народна депутатка, свободівка Оксана Савчук, пише Бліц-Інфо. За її словами, підтримку її законопроєкту 7318 вже висловили деякі депутати з фракції «Слуга народу» та «Голос».

"Знаю, що в монобільшості готують свій законопроект. Та чи готові вони до того, щоб раз і назавжди заборонити членам та депутатам на всіх рівнях влади від проросійських партій балотуватись? Наш закон пропонує дієву та швидку люстрацію всіх тих, хто роками розгойдував державу всередині",  - відзначила нардепка.

Так, законопроект 7318 щодо очищення на всіх рівнях влади від засновників та членів антиукраїнських політичних партій має на меті:

- заборонити особам, які були засновниками або членами промосковських партій в Україні, балотуватися на пост Президента, народного депутата України, депутата місцевої ради, сільського, селищного, міського голови протягом 10 років.

"На кожних виборах колишні регіонали та опзжешники міняють назву партії і розгойдують нашу державу, сіючи проросійські настрої. Тепер їхні депутати та представники здають наші міста окупанту, стають коригувальниками ударів по українських військових і цивільному населенню. Таким особам не місце в українській політиці, на державній службі та у місцевому самоврядуванні. Тільки заборона балотуватись на виборах очистить нашу країну від промосковських політиків, депутатів та пристосуванців. Кашкет поміняти зліва направо українці та свободівці вам не дозволять", - написала Оксана Савчук у мережі.

Нагадаємо, 14 квітня РНБО прийняла рішення про зупинку діяльності фракції проросійської партії "ОПЗЖ" у Верховній раді. Після того, депутати від цієї партії утворили нову депутатську групу - "Платформу за життя та мир". 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!